Electra gaat snellaadstations openen op de parkings van Quick 

Belgische restaurantketen vertrouwt op Electra voor elektrificatie van parkings

Kevin Derycke, CEO Burger Brands Belgium (links) en Louis-Charles Mosseray, General Manager Electra BeNeLux (rechts). ​
Kevin Derycke, CEO Burger Brands Belgium (links) en Louis-Charles Mosseray, General Manager Electra BeNeLux (rechts). ​ 

Electra, Europees expert in snellaadstations, gaat een samenwerking aan met de Belgische fastfoodketen Quick. De komende twee jaar wil Electra minstens 23 snellaadstations openen en uitbaten bij bestaande en toekomstige restaurantlocaties. Deze zullen een snellaadcapaciteit van 400 kW hebben en toegankelijk zijn voor iedereen, op elk moment van de dag. De samenwerking ligt in lijn met de ambitie van Electra om tegen de zomer de grootste aanbieder te worden van snellaadpunten, en om tegen 2025 snelladers te hebben op in totaal 250 locaties in België en Luxemburg. 

Electra wordt voorkeurspartner voor de installatie van snellaadstations bij Burger Brands Belgium, de master franchise van Quick restaurants in België en Luxemburg. In de komende twee jaar worden de locaties van Quick uitgerust met snellaadstations die tot 400kW kunnen laden. Na deze eerste uitrolfase bij de bestaande restaurants mikken Electra en Quick op gemiddeld vier bijkomende laadstations per jaar. Per laadstation zal Electra gemiddeld zes en minstens vier oplaadpunten plaatsen. Het allereerste station van deze samenwerking is net geopend aan Quick Aarlen, ideaal dus voor alle Belgen die zich deze zomer naar Frankrijk zullen begeven. ​

"In gezelschap de beste burgers eten terwijl je elektrische auto aan het opladen is, ​ daarvoor staat onze samenwerking met Quick. De doorsnee klant spendeert gemiddeld veertig minuten in een fastfoodrestaurant. Wetende dat je aan onze Electra laadpunten de batterij van een elektrische wagen kan opladen van 20% tot 80% in slechts twintig minuten, is het de ideale tussenstop om het nuttige aan het aangename te koppelen", zegt Louis-Charles Mosseray, General Manager Electra BeNeLux. "De samenwerking met een ambitieuze partij als Quick sluit tevens perfect aan bij onze strategie om op korte termijn de beste dekking te bieden van alle aanbieders van snellaadpunten in België. Een Electra laadstation mag nooit verder dan tien minuten rijden verwijderd zijn van elke Belg. Dat is namelijk onze bedrijfsfilosofie: ​ ‘Electra, already near you, or just about to be'"
Louis-Charles Mosseray, General Manager Electra BeNeLux.
Louis-Charles Mosseray, General Manager Electra BeNeLux.
"De kernwoorden van onze restaurants zijn klantbeleving, service en snelheid. Onze samenwerking met Electra past volledig in deze aanpak, aangezien onze klanten op korte tijd kunnen genieten van onze beroemde Giant en tegelijkertijd hun voertuig bijna volledig kunnen opladen", zegt Kevin Derycke, CEO Burger Brands Belgium. "Dit is de manier voor Quick om voortdurend nieuwe diensten aan te bieden om zo goed mogelijk aan de behoeften van onze klanten te voldoen en tegelijkertijd nieuwe klanten aan te trekken", concludeert Derycke.

Verdere focus op stedelijke aanwezigheid en 24/7 beschikbaarheid

Klanten en passanten kunnen er binnenkort in een mum van tijd de batterij van hun elektrische wagen opladen aan zeer competitieve tarieven. Naast de Quick-klanten, is de komst van de Electra laadstations ook bijzonder handig voor wie thuis geen laadpaal heeft of voor wie onderweg is en snel wil laden in de stad. Electra blijft namelijk mikken op stedelijke aanwezigheid, waarbij de laadstations telkens te vinden zijn bij restaurants en retailpunten, om zo hun klanten een nuttige tijdsbesteding aan te bieden tijdens het laden. Iedereen kan 24 op 7 gebruikmaken van de reserveerbare snellaadpunten. "Ook buiten de openingsuren kunnen gebruikers laden bij de door Electra uitgeruste Quick vestigingen", zegt Louis-Charles Mosseray, General Manager Electra BeNeLux. "Bovendien is het mogelijk om tot een half uur op voorhand een laadpunt te reserveren, voor een maximale gemoedsrust en verhoogd gebruiksgemak."

15.000 laadpunten tegen 2030

Sinds de lancering van Electra in België in de zomer van 2022 heeft het bedrijf bewezen dat het in staat is om in een hoog tempo kwalitatieve laadstations te openen. Zo communiceerde Electra eind mei nog dat het de handen in elkaar slaat met restaurantketen Colmar Group. In 2025 zullen de zes Belgische sites van Colmar Group - onder de naam ‘Colmar Restaurant’ - en alle zestien Franse - onder de naam ‘Crocodile Buffet & Grill’ - een snellaadstation hebben, geopend en uitgebaat door Electra. Dit hoog tempo aanhouden zonder in te boeten aan kwaliteit, wordt mede mogelijk gemaakt door de interne ontwikkeling van soft- en hardware, alsook door de nauwe contacten die Electra onderhoudt met vaste partners en aannemers. 

Momenteel baat Electra 47 snellaadstations uit in België. Tegen eind dit jaar moeten dat er honderd zijn, waardoor ze de facto de grootste speler worden in België. Tegen 2025 wil Electra snelladers op 250 plaatsen in ons land. Het doel is om tegen 2030 een Europees netwerk van 15.000 laadpunten te hebben, verspreid over 2.200 laadstations. "2024 wordt gekenmerkt door een significante stijging van het aantal stations in sleutellanden als België, Italië, Spanje en Zwitserland. Daarmee zet Electra een grote stap dichter bij het Europees leiderschap op vlak van snelladen", vertelt Louis-Charles Mosseray, General Manager Electra BeNeLux.

Download hier beeldmateriaal

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over electra

Electra is een Europese specialist in snelladen voor elektrische voertuigen. Het bedrijf baat snellaadpunten uit met één ambitie: de adoptie van elektrisch rijden vergemakkelijken door een internationaal, snel en efficiënt laadnetwerk aan te bieden. Het bedrijf krijgt het vertrouwen van grote groepen zoals Delhaize, Vinci Autoroutes, AccorInvest, Stellantis, G7, LSGI, Altarea, Indigo, Louvre Hotels Group, Primonial REIM France, de Chopard-groep en Taxis Verts. Met 160 deskundige werknemers investeert Electra fors in innovatie en onderzoek voor een optimale gebruikerservaring: reserveerbare snellaadplaatsen gekoppeld aan een intuïtieve en aanpasbare mobiele interface. Electra is aanwezig in negen landen (België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland en Oostenrijk) en werkt aan de ontwikkeling van een park van 15000 snellaadpunten dat tegen 2030 beschikbaar zal zijn. Meer info op: www.go-electra.com.